Dette er ShapeUp sin nye treningsdronning

I to år har hun laget artikler, portrettintervjuer og treningsprogrammer av sporty utøvere. I år er bordet snudd. Fra januar er det nemlig hun som skal guide deg gjennom en svett og glad start på 2015.

_C9T1057

Her er ShapeUp sin nye treningsdronning

PT-Pia får mark av skremselspropaganda i avisene og perfekte glansbilder. – Samfunnet trenger folk som er selvironiske og viser sine feil.

En joggetur med faren ble starten på Pia Seeberg (25) sin treningskarriere. Egentlig var hun mer pådriver av sofa og ostepopp enn svette joggeturer. Det endret seg etter 5 blytunge kilometer.

– I begynnelsen hatet jeg det. Jeg var jo halvveis død etter fem minutter. Heldigvis fortsatte pappa å oppmuntre meg, og sakte men sikkert ble jeg glad i mestringsfølelsen det gav meg. Den ble min nye ostepop.

LES OGSÅ – ShapeUp: Slik vil PT-Pia forandre måten unge ser på trening

Fire år og en god del joggeturer senere startet hun på journalistikk på BI, deretter gikk veien til PT-skole, hvor hun til slutt endte opp som reporter i Shapeup.

Leder #Shapeupkickstart

I to år har hun laget artikler, portrettintervjuer og treningsprogrammer av sporty utøvere. I år er bordet snudd. Fra januar er det nemlig hun som skal guide deg gjennom en svett og glad start på 2015.

Du har kanskje sett henne allerede, som Shapeups nye covermodell, eller lest om henne på _C9T3001bloggen www.pt-pia.no?

Hvis ikke får du en smakebit her:

– Kan du beskrive deg selv med tre ord?

– Jeg er meg, og fyller meg selv på hel og langs.

– Det er ikke tre ord?

– Ah, det er så vanskelig å beskrive seg selv med tre ord. Jeg er i hvert fall glad, utadvendt og sporty uten å være «overkill».

Alltid tid til ostepop

-Hva er det med deg og trening, PT-Pia? 

– Trening for meg betyr mestringsfølelse, avspenning, sosialisering, terapi, progresjon og resultater. Når man kan krysse av alle de godene på agendaen er det jo umulig å ikke bli hekta.

-Hvor ofte trener du per uke?

– Som regel trener jeg styrketrening på egenhånd to ganger i uka. I tillegg trener jeg hos Crossfit Oslo alt fra 3 til 5 ganger i uka. Jeg prøver også å få inn en Bikram Yoga-økt en gang i uken. Jeg er dårlig på stretching på egenhånd, så det er digg å komme på en time.

-Får du tid til ostepopp også?

-Absolutt. Digg mat, inkludert ostepopp, har jeg alltid tid til.

For mye press

– Hva tenker du om det kroppshysteriet som eksisterer blant unge i dag?

– Jeg tenker at det har gått litt over styr. Mitt inntrykk er at mange legger et kunstig stort _C9T1040press på seg selv til å være noe de føler at andre forventer av dem. Videre tror jeg veldig mange, både unge og voksne, lar sin suksess måles i hvordan man fremstår. Mange glemmer at de virkelige målestokken på lykke faktisk ligger inni en selv.

– Hva er viktig å ta tak i ved denne problematikken?

-Jeg tror det er viktig at unge mennesker selv er klar over den, og at mye kan gjøres bare der. Videre tror jeg samfunnet trenger folk som tør å være både selvironiske og viser sine feil, uten at de mister seriøsiteten av den grunn.

– Hva blir viktig for deg som ShapeUps nye treningsdronning?

-Det er en gyllen mulighet til å få lov til å påvirke folks,- og spesielt unge jenters tankegang rundt trening, kosthold og helse.

Hater dansetimer

-Og hvordan er riktig retning å påvirke dem i ?

– Ved å vise hvordan man fint kan flette inn både trening og kosthold i en helt vanlig hverdag, og at man ikke trenger å være et perfekt glansbilde for å kaste seg på sunnhetsbølgen

– Når er du ute av komfortsonen ?

– På dansetimer med mye koordinasjon, der er jeg ubrukelig. Og det meste som har med turn å gjøre. Olympiske løft er jeg heller ikke særlig god på.

– Hvor mange pushups tar du, da ?

– Rekorden min er 27, men det er evigheter siden jeg testet.

Lei av skremselspropaganda

– Hvordan vil du motivere andre, som ikke tar 27 pushups ?

-Du MÅ du bruke tid på forarbeidet. Før du revurderer treningsformen, må du love deg selv å presse deg igjennom minst èn måned. Hvis du bruker god tid her vil du garantert få gode treningsrutiner når du kommer i gang. 

– Hva tenker du om helsejournalistikken i dag? _C9T3077

-Jeg synes det er bra at både media og leserne blir stadig mer opptatt av helse. Når det er sagt, mener jeg at media har et samfunnsansvar, som betyr at vi må bidra med korrekt og riktig informasjon. Jeg får mark av skremselspropaganda i avisene, og syns det er rom for et mer positivt fokus. Å være sunn er jo utelukkende en bra greie.

– Hvilket forbilde vil du bli?

– Jeg vil motivere andre ved å vise hvordan man fint kan flette inn både trening og kosthold i en helt vanlig hverdag, og at man på ingen måte trenger å være et perfekt supersunt glansbilde for å kaste seg på sunnhetsbølgen. Jeg tror jo faktisk at det er mye morsommere om man ikke er det.

Fra 5. januar til mars guider PT-Pia deg gjennom shapeupkickstart-programmet, og legger ut både videoer og treningstips på shapeup.no. Følg med her for sunne oppskrifter og treningsprogrammer!

Artikkelen er publisert i samarbeid med Shapeup.no

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.