Shape Magazine får kjeft etter blogger som gikk ned 77 kg ble bedt om å skjule kroppen

Før- og etterbilde… men kun hvis etterbildene ser bra nok ut til å selge magasiner.

Møt Brooke Birmingham. Bloggeren bak den populære bloggen Brooke: Not on a Diet har de siste årene gått ned over 77 kg, og klart å holde det av. Etter å ha dokumentert fremgangen på bloggen sin ble hun kontaktet av det store bladet Shape Magazine som ønsker å bruke henne i serien sin om suksesshistorier. Suksesshistoriene skal være ekte folk som har gått ned i vekt og forandret livet sitt.

Alt vel så langt, helt til Brooke sendte inn etterbilde sitt for trykk og Shape insisterte på at hun måtte sendte inn et annet bilde med t-skjorte.

Bruk-Birmingem003-670x1293_images_maj-2014_thumb_large

823566_10151302401707712_1937643996_o

firstemail

Når hun spurte hvorfor fikk hun til svar at det var deres «policy» å kun vise suksesshistorier i tskjorte. Noe hun raskt så på nettsiden at bare var tull. Ikke veldig overraskende følte Brooke seg sirklet ut, og etter mye frem og tilbake bestemte hun seg for å ikke la de bruke historien likevel. Det hun derimot gjorde var å blogge om episoden.

«Hvis ikke jeg kunne ha bilde av meg i bikini med historien min, så var det ikke MIN historie. Den historien jeg ønsket å fortelle og skrike ut til verden, ikke deres idealhistorie.» skrev hun på bloggen sin.

MARIA MENOUNOS in Shape Magazine

«Det alt bunner ned i, er at folk ikke skal skamme seg for hvordan de ser ut. De bør elske kroppen sin uansett hva. Jeg har på en bikini fordi det får meg til å føle meg bra. Bare fordi du ikke har det media portreterer som idealkroppen, så er du fortsatt vakker.» sa hun til nettstedet BuzzFeed.

En talsperson for Shape sa det hele er en misforstålse og ga skylda til frilanseren. Uansett hva som hadde skjedd, så spredde historien og bloggposten seg raskt på nettet, og førte til en strøm med positive tilbakemeldinger til Brooke, og tilsvarende mye negativ oppmerksomhet for Shape.

Helomvending fra Shape

brooke_birmingham

Shape’s sjefsredaktør møtte etterhvert opp på live-TV sammen med Brooke og sa de vil trykke bikini-bildene hennes likevel, samt vise fem andre «ekte» kvinner i månedens magasin. Videre ønsker de å starte en større diskusjon om hva som skjer etter du mister en betydelig mengde med vekt. Fordi det også er en historie med hva som skjer etter man er ferdig med vektnedgangen.

Brooke selv er superfornøyd med hvordan dette endte, og skal nå jobbe sammen med Shape for å vise leserne hva som kan skje ikke bare fysisk, men også psykisk når man går ned mye i vekt nettopp det.

Tommel opp for ærlige bilder og historier i treningsblader!

Sjekk også ut bloggen til Brooke.

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.