Dette gir deg sixpack på rekordtid

Ikke mist motet. Selv om det virker som at magerutene aldri skal komme frem, finnes det hjelp å få. Følg disse 3 rådene, og den er innen rekkevidde.

De store tabloidavisene er ikke beskjedne når de lover deg six-pack med ti minutter trening i uka. Lite nevnes det om betydningen av kostholdet, eller hva som faktisk kreves for å få fram magerutene.

Det fettet du har rundt magen har ikke kommet på grunn av helgas utskeielser. Det har heller ikke kommet på grunn av sommerens sydenferie. Det er et resultat av livet du har levd. På godt og vondt. Det handler ikke bare om kalorier, karbohydrater og fett. Det handler like mye om stress, trening og kunnskap.

Vil du vite hva som kreves – verken mer eller mindre – for å få fram magemusklene? 

1. Spis mindre og sunnere enn du gjør i dag

Det viktigste tipset går ikke på hvilke mageøvelser du bør gjøre, eller hvor ofte du bør ta dem. Det viktigste er hvor mye du spiser.

Så fremt du ikke lider av en spiseforstyrrelse (for da bør du lukke denne artikkelen med en gang), må du spise mindre enn det du gjør i dag.

Du må også spise sunnere. Spiser du sunnere vil du holde mindre underhudsvann, forbrenne mer fett, og bevare mer muskelmasse når du skal ned i vekt. Du vil også føle deg mer mett og ha mer energi.

Å spise sunt når målet er sixpack innebærer:

2. Bli sterkere i de store baseøvelsene

Pullups, benkpress, knebøy, markløft, og militærpress har en viktig ting til felles. De er baseøvelser som gjør det mulig å oppnå enhver ønsket målsetning innenfor kropp og styrke.

Klarer du å gå ned i vekt, spise sunnere og bli sterkere i disse viktige øvelsene, er du på god vei mot å få sixpack. Og det er allerede før jeg har sagt en eneste ting om mageøvelser.

Musklene dine vil bare vokse og bli mer tydelig om du gir kroppen din et kraftige signal om at det er dette du vil. Signalet må være kraftig, samtidig som det ikke blir forstyrret av signaler som motvirker signalet. Det kan være alt fra stress til for mye utholdenhetstrening.

3. Tren dette til punkt og prikke

Programmet er inspirert av Starting Strength-tankegangen om å holde ting enkelt og konsist.

TRENINGSØKT A TRENINGSØKT B
Øvelse Serier Rep Øvelse Serier Rep
Knebøy 3 5 Knebøy 3 5
Benkpress 3 5 Militærpress 3 5
Hip-thrust 2 8 Foroverbøyd roing 3 5
Pullups 3 8 Markløft 1 5
Sidehev 3 12 Franskpress 3 8
Tåhev 3 12 Bicepscurl 3 8
Pallof press 2 12 Planke 2 Maks

FØLg disse rådene!

  • Programmet trenes 3 ganger i uken – f.eks mandag, onsdag, fredag.
  • Kjør økt A og økt B annen hver gang.
  • Bruk den samme belastningen på alle seriene i hver øvelse.
  • Øk belastningen hver eneste gang du trener med 1-2,5 kg.
  • Ikke ta flere repetisjoner enn angitt.
  • Ta 1-2 oppvarmingssett på hver øvelse.
  • Ta 2-3 minutter pause mellom hver serie.
  • Start med en startvekt som er litt for lett (cirka 85 % av det du klarer)

Og før du spør meg om du heller kan kjøre ditt og datt, så er svaret nei. Du må gjøre akkurat dette. Ingenting annet. Ikke noe mer, ikke noe mindre.

Det finnes faktisk ingen tips, triks eller råd som er bedre enn disse tre. Spiser du sunnere, (litt) mindre, trener de riktige øvelsene og blir sterkere – da vil du dag for dag være nærmere målet om en strammere og flottere mage.

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.