72 % prisøkning på Cottage Cheese

Mange har latt seg hisse opp etter at prisen på Cottage Cheese denne uken ble økt med opp til 72 % hos flere kjeder.

cc2

Folk er forbannet og frustrerte over at flere butikker for få dager siden skrudde opp prisene sine på Cottage Cheese produktene med opp mot 72 prosent (ja du hørte riktig).

Da jeg tidligere denne uken handlet Cottage Cheese Original og Mager kostet de hhv. 14,50 og 15,10 for 300 gram på Rema 1000. Da jeg i dag var innom for å fylle opp lagrene ble jeg ikke bare møtt med nye produktdesign, det var også gjort forandringer i størrelsen på boksene og prisen.

Produkt Størrelse Pris Pris / kg Justert prisøkning pr kg
Cottage Cheese Original 300 gram 15,10 50,3
Cottage Cheese Original NY 250 gram 19,90 79,6 58 %
Cottage Cheese Mager 300 gram 14,10 48,3
Cottage Cheese Mager NY 420 gram 34,90 83,1 72 %

Prissammenligningen gjelder for uke 17 og er foretatt i Trondheim.

Foto: Tine.no

Mange reagerer på prisøkningen og mener den er svært urimelig. Vi har flere ganger forsøkt å komme i kontakt med Tine Meierier for å innhente en uttalelse i saken, men har så langt bare blitt henvist til deres offisielle Facebook-side.

Klagestorm mot Tine

På nettopp facebook-siden har flere stilt seg kritiske til det de oppfatter som en urimelig prisøkning. Om det er de store kjedene eller Tine som har skylden skal være usagt, men for omdømmet, er det i alle fall ikke bra.

Dette er et kort sammendrag fra det Forbrukersenteret har svart på Facebook siden deres, per søndag klokken 15:45:

Tine ser reaksjonene på prisøkningen og har stor forståelse for dette. Det er viktig for oss å understreke at Tine kun har foretatt en marginal prisjustering basert på økte kostnader i forhold til produksjon og emballasje. Tine kan verken bestemme eller påvirke prisen og til syvende og sist er det de ulike kjedene som setter sluttprisen i butikkhyllene. Prisen på Cottage Cheese har lenge vært lav, og prisen vi nå ser i markedet er et mer naturlig bilde av produktets reelle verdi. Forbrukersenteret.

Legger skylden på kjedene

Tine forklarer at de har hatt en marginal prisøkning med bakgrunn i økte produksjons- og emballasjekostnader, men at det er kjedene som bestemmer prisene ut til sluttbruker.

Tine fraskriver seg dermed det meste av skyld og velger å skyve ansvaret over på de store kjedene. Hva er som er tilfelle er vanskelig å vite. Vi vil prøve å komme i kontakt med Tine og de største kjedene for å finne ut hva årsaken til prisøkningen er.

Søndag 15:45 – Vi har etter at saken ble skrevet fått inn opplysninger om at prisene varierer veldig fra kjede til kjede. Flere har tatt kontakt med oss for å fortelle at 420 gram cottage cheese kun koster 24,90 hos Rimi og at den koster så mye som 39,90 på Meny. Vi håper at vi i løpet av mandagen vil kunne komme med uttalelser fra flere parter som kan belyse saken.

Hva mener du om at prisen på disse produktene har økt med 58 til 72 % bare på en liten uke – og hva koster produktene i din nærbutikk? 114 Svar

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.