Sjokoladekaken du kan spise til lunsj!

Sjokoladekake som er så sunn at den kan spises til frokost/lunsj (eller hvilket som helst annet måltid) bør virkelig prøves.

img_8202

Jeg har tidligere lagd muffins, kaker og brownies med både avokado, kikerter og melon… Denne gangen er det denne “rare” ingrediensen jeg har brukt: Kidneybønner!

IMG_8192

(Vurderte et øyeblikk å kalle kaken en nyrekake men det høres ikke særlig fristende ut…)

LES OGSÅ – Sunn sjokoladekakemed peanøttfyll og kremfrosting

Oppskriften er som følger:

  • 1 boks med kidneybønner, dette er ca. 175 gram.
  • 3 egg
  • 2 ss smør/kokosolje/avokado/kesam
  • 1 ts bakepulver
  • 1 neve pekannøtter
  • 1 ss kokosolje (fordi jeg brukte kesam over)
  • 1 ts fiberhusk
  • Valgfri mengde kakao og sukrin gold / sukrin +.  Grunnen til at dette er valgfritt er fordi du bør smake til dette selv, hvor mye kakao bestemmer hvor mørk/bitter den blir og sukrinen hvor søt.

Skyll godt av kidneybønnene før du moser de enten i kjøkkenmaskin eller med stavmikser, bland inn pekannøttene (knus gjerne noen og ha noen i større biter) og resten av ingrediensene mens du rører til en jevn masse. Stek kaken i en liten form i midten av ovnen på 180 grader i ca 15 minutter, følg med å stikk en pinne i midten av kaken for å se hvor stekt den er.

Topp med vanilje kesam eller skyr med vanilje og mer nøtter!

img_8203

Sukkerfri, glutenfri og veldig saftig og god. Godkjent av både voksne og barn!

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.