Slyngetrening – Hollywoodstyle for oss med dårlig tid

Trening med slynger er ypperlig for deg som ønsker å vektlegge funksjonell trening.

trx

Du har kanskje hørt om slyngetrening? Anna Anka, kanskje mest kjent for sin opptreden i «Hollywoodfruene» og «Skal vi danse?» har lagt sin elsk for denne treningsformen. Og hun er ikke alene. Skilandslaget reiser visstnok ikke en plass uten disse magiske ringene og tauene.

Men dette er ikke bare en treningsform for de proffe.

Alle som ønsker et friskt alternativ til den noe ensidige styrke- og utholdenhetstreningen, eller de som ikke har mulighet til å trene på studio, burde prøve ut slyngetrening.

Enkelt forklart så går slyngetrening ut på å trene hele kroppen på en funksjonell og krevende måte ved hjelp av to hengende tau med løkker i endene.

Perfekt for deg med dårlig tid

For alle oss som skulle ønsket at døgnet varte litt lengre enn de tjuefire timene og sliter med å rekke en tur innom treningsstudioet før det stenger, er denne treningsformen ideell. Dette gjelder alt fra småbarnsforeldre, idrettsutøvere til de som jobber i firmaer hvor det av og til kreves at de jobber litt ekstra.

Tiden er verdifull. Med en hektisk hverdag hvor du kanskje er hjemme klokken fem, har middagen servert klokken seks, har gjort leksene med barna klokken sju og lagt dem til åtte, er det ikke bare-bare å finne tid til trening.

Uansett hva grunnen er til at du ikke kommer deg på trening, så vil slyngetrening være en perfekt løsning for deg som ikke har tid, eller mulighet til å komme deg ut av huset.

Dette får du med hjelp av slynger

Utover slyngene kreves det ikke noe ekstra utstyr for å trene hele kroppen.

  • Utstyret får lett plass i en liten pose som det er enkelt å legge bort etter bruk.
  • Du trenger heller ingen doktorgrad for å få hengt opp slyngene eller lære de ulike øvelsene.
  • Mange av øvelsene du finner i treningsblader og på YouTube er enkle og greie øvelser som alle, uansett alder og form, kan gjennomføre.

Med slynger vil du på en enkel og effektiv måte trene opp koordinasjonen mellom musklene (nevromuskulær kontroll) og underutviklet støttemuskulatur.

Treningen vil derfor både være skadeforebyggende og funksjonell, i den grad at styrken vil være overførbar til dagligdagse utfordringer.

Kroppsvekttrening på sitt beste

Det at du bruker din egen vekt som belastning betyr ikke at du ikke kan variere motstanden.

Ved å gjøre enkle justeringer kan du variere vinkelen på kroppen din i forhold til slyngene, hvor slyngene er festet på kroppen, og hvor høyt/lavt de er i forhold til kroppen din. Dette gjør at slyngetrening passer like godt for de proffe som for deg med tre unger som skal i seng til riktig tid.

For oss i “tidsklemma” er dette en utrolig god mulighet til å trene hjemme. Anne Anka sverger jo som sagt til denne treningsformen. Så hvorfor ikke kjøre litt Hollywood-style hjemme i stua di?

Det skal i alle fall ikke stå på øvelsesutvalget eller vanskelighetsgraden. Et raskt søk etter “slyngetrening” på Google vil vise deg hvor du kan få kjøpt det nødvendige utstyret.

Prøv disse 4 øvelsene

1. Pushups

Tips: Vinkelen avgjør både hvordan øvelsen belaster og hvor tung den er. Jo mer vannrett kroppen er, jo tyngre blir det. I starten kan du prøve deg frem med en ganske vertikal og oppreist stilling.

2. Omvendt roing

Tips: Det samme prinsippet gjelder også her. Kroppen blir tyngre å løfte på, jo mer horisontal den er. I starten vil det være greit å begynne i en ganske oppreist stilling.

3. Liggende lårcurl

4. Bulgarske utfall

Tips: Jo lengre fram du stiller deg, jo mer belaster du rumpa og baksiden av låret.

Det finnes også et hav av andre øvelser du kan trene. Et søk på youtube etter redcord, TRX, slyngetrening o.l vil gi deg mange relevante treff på gode øvelser du kan implementere i treningsprogrammet.

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.