;
;

Sommerkroppen 2015 og #SK2015 er den nye greia i de sosiale mediene

Visste du at #SK2015 har over 7155 innlegg på instagram. Jeg vil på nytt slå et slag for helårskroppen!

beachbody

Nok et innlegg om sommerkroppen, SK2015, og det evinnelige maset om helårskroppen tenker du nok kanskje. Og ja – det stemmer nok det, men en klok person sa en gang; en god ting kan ikke sies eller bli gjentatt for ofte..

Med det sagt, (og ironisk nok i kjølvannet av helgens fitnesskonkurranse, og en sommer innen nær rekkevidde), så vil jeg med dette innlegget slå (nok) et slag for helårskroppen.

LES OGSÅ – Har man et godt liv om man kontinuerlig jager etter det perfekte?

#SK2015

Sommerkroppen 2015. Du har sikkert sett eller bitt deg merke i ordene. Både i avisoverskrifter, magasiner eller på ulike blogger. Hashtaggen, som i skrivende stund har hele 7155 innlegg på instagram. Kanskje trener du mot dette målet? Jobber mot å oppnå eller perfeksjonere sommerkroppen 2015? En kropp du kan vise deg stolt frem i? En definert, muskuløs og solbrun kropp? Et mål som utelukkende handler om å se bra ut?

For all del. Det er ikke noe galt i å ha slike mål. Men dersom den eneste grunnen til at du kommer deg på trening er denne sommerkroppen, og at du ikke tenker på annet enn at du skal se ut som ei bikinifitnessjente, eller physiquegutt på stranda i sommer, så bør du kanskje gå litt i deg selv og reflektere litt rundt hva du driver med.

Målsetninger er noe jeg brenner for. Og skal man oppnå noe som krever en innsats, og hard jobbing, så er man nødt til å være motivert. Uten motivasjon, så vil man etter hvert ramle av, og gi opp når ting butter imot. Målsetninger skal virke motiverende, og det er motiverende med målsetninger.

For hva er vel egentlig SK2015? Hva er sommerkroppen for deg? Hva ligger i begrepet og hvordan defineres målet? Hvordan kan du måle og vite om du har klart det? Vet du når du har oppnådd målet og ikke minst; vil du bli fornøyd?

Dersom SK2015 er din målsetning og ditt driv for å trene –  har du tenkt på hva du kommer til å gjøre når bladene på trærne begynner å bli gule, og en må på med mer og varmere klær igjen? Når høsten kommer snikende? Når lange dager på stranden i bikini, eller i parken med bar overkropp er over? Kommer du til å droppe all trening da? Og vente til noen måneder før sommerens innmarsj, for så å ta opp treningen igjen? For å på nytt jobbe mot og oppnå «SK2016»? Eller har det rukket å gå så langt i prosessen, at du aldri blir fornøyd? At du stadig ønsker å bli enda litt sprekere. Enda litt tynnere. Enda litt større eller enda mer rippa? En skummel sirkel, som kan gå riktig galt. Og som det kan være svært vanskelig å komme ut av.

Jeg har vært der selv, i den onde sirkelen. Så jeg vet hvor galt det kan gå, og hvor raskt ting kan eskalere. SK2015 kan fort utvikle seg i en usunn retning. Hvor alt handler om det å ha kontroll, og å stadig bli mer definert, stadig mer rippa. Med stadig flere og mer synlige blodårer som popper frem. Fortsetter man i denne sirkelen, så vil man ende opp med en kropp som ikke har det godt. Med en så lav fettprosent at det går utover livskvaliteten. Humøret daler, muskelmassen minker. Hormoner raser rundt på ville veier og hodet slutter å fungere. Man tenker ikke lenger rasjonelt og hverken du eller kroppen din har det noe godt.

Jeg brenner også for treningsglede og langsiktige mål. For å ha det godt med seg selv og spille på lag med kroppen. Å ha en kropp som både du og kroppen din trives i. Derfor ønsker jeg å slå nok et slag for helårskroppen. For mål som motiverer lenger frem enn til sommeren. For mål som er målbare, som fremmer treningsglede og en god helse.

Det er ingenting i veien med det å ønske å se bra ut, og å legge inn en liten ekstra innsats mot sommeren. Men en skal være forsiktig med å ha det som det eneste målet. Et mål som kun baseres på utseende, og som det er vanskelig å måle. Trening og helse er så mye mer enn en synlig godt trent kropp, og det gir så mange andre positive virkninger enn det man kan se på utsiden. Selvtillit, mestringsfølelse, sosialt fellesskap, glede og god selvfølelse, er bare noe av det trening kan hjelpe deg med å oppnå. Men alle disse effektene står i fare for å gå i glemmeboken, og «mistes» i det evige jaget og maset etter sommerkroppen.

Med et langsiktig fokus på en sunn, frisk og sterk helårskropp, og målsetninger rettet mot prestasjoner, samt målbare mål, så kan jeg love deg at motivasjonen, treningsgleden og alle de positive effektene som trening gir, de blir mye større. Utseende er jo bare en av bonusene som trening gir!

Jeg ønsker at du skal tenke litt på det dersom SK2015 ligger og surrer i bakhodet. Dersom du ser Bikini-Bodyalle bildene av helgens fitnessutøvere og tenker at slik vil og skal jeg også se ut. Dette er ikke en sunn helårskropp, og disse jentene og guttene, de ser ikke slik ut resten av året. Det er ikke mulig uten at kroppen protesterer fullstendig. Det er som sagt ikke noe galt i det å ville se bra ut, men faren oppstår dersom den tanken får utvikle seg og blir altoppslukende.

Jeg er nok ikke alene om å vite hvem jeg aller helst ønsker å henge med, og som kommer til å fange oppmerksomheten min i sommer. Det er ikke nødvendigvis de med den aller mest rippa og aller «beste» kroppen. Men de med et glimt i øyet, som har en positiv energi, spreke og aktive, som ler og trives med seg selv i kroppen sin.

Heia Helårskroppen og treningsglede! 😀

 

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.