Stevia er nå tillatt i Norge

Norske storforbrukere av stevia kan juble over at det nå blir tillatt i Norge.

Stevia-Common

Stevia rabaudiana Bertoni er en plante som opprinnelig kommer fra Sør- og Mellom-Amerika. Her i Norge har mange brukt stevia, eller steviolglykosidene som utvinnes fra planten som erstatning for sukker fordi den ikke inneholder kalorier, ikke påvirker blodsukker og appetitt og ikke ødelegger tennene dine.

LES MER – Slik påvirker aspartam og stevia matlysten 

Steviolglykosidene som finnes i Stevia sies å være mellom 200 og 300 ganger søtere enn vanlig bordsukker. Dette betyr at man kan bruke veldig lite stevia, men likevel få en god og rund søtsmak på maten.

Men, i motsetning til sukrin, splenda, natreen og andre søtningsstoffer har ikke stevia vært tillatt i Norge. Men etter at EU nå har godkjent stevia, er det mye som tyder på at det også blir lov her i Norge.

Vi har nå et stort utvalg av stoffer som gjør maten søtere uten at de har sukkerets uheldige egenskaper.

Produkt: Splenda Sukrin Natreen Stevia
Inneholder: Sukralose Erythritol Cyklamat og sakkarin Glykosider

Hva som anbefales avhenger litt av bruksområde. Selv synes jeg splenda smaker mest likt sukker, men på en annen side er det ikke like praktisk i matlagingen.

Uansett hva du måtte velge, vil jeg likevel mane til moderasjon. Skal man først legge om til en sunnere livsstil bør man også vende seg av å «sukre» all mat.

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.