Sande videregående skole åpner for styrkeløft som fordypningsfag

Er du i alderen 14 til 15 år og ønsker å satse seriøst på styrkeløft? Søk deg til Sande videregående, da vel!

Fra våren 2012 kan Sande videregående skole tilby styrkeløft som fordypningsfag ved skolens idrettslinje. Fra før har Sande videregående fordypningslinjer i fotball, håndball, breddeidrett og individuelle idretter.

I samarbeid med Sande Kraftsportklubb, ønsker skolen å komme i gang med Norges første landsdekkende linje med et spesialtilbud for styrkeløftere. Sande KK har godt egnede lokaler som stilles til disposisjon for elevene. Lokalene ligger bare et steinkast unna den videregående skolen. I skoletiden settes det av 5 timer pr. uke med veiledning i Sande KKs lokaler. I tillegg står eleven fritt til å trene i lokalene på kveldstid.

Etter tre år med idrettsfaglig studieretning får man generell studiekompetanse som åpner dørene til de fleste høgskoler og universiteter.

Sande KK har i flere år samarbeidet med både lærere, med opplæring i generell styrketrening, og elever på Sande videregående skole og startet i fjor en dialog med skolen for å realisere vårt ønske om å kunne tilby et utdanningsprogram med styrkeløft som eget valgfag på toppidrett.

Oppnår vi en søknadsmasse på 3-4 stykker første året mener vi dette vil være en svært god start. Styrkeløft har rike tradisjoner i Sande og Sande KK er klare til å yte maksimalt for å skape et så godt miljø som mulig for aktuelle søkere og fremtidige styrkeløftere.

– Juniorlandslagssjef og klubb/regionstrener Lars Edvin Samnøy til Fitnessbloggen

Søkeren må søke seg til Sande videregående skole via VIGO, og få en garanti fra sin egen fylkeskommune om at de betaler for skoleplassen i Vestfold. Søknadsfristen er satt til 1.mars.

Fitnessbloggen synes selvfølgelig det er positivt at styrketrening får innpass i skolen og ønsker Sande VGS og Sande KK lykke til med prosjektet. :)

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.