Styrketrening er mer enn å bygge muskler

Om du tror at alt styrketreningen kan gi deg er store muskler, tar du skammelig feil. Kristine Weber forklarer deg hvorfor.

muscle

«jeg trener ikke styrke, jeg vil jo ikke ha muskler» «jeg vil ha slanke muskler så jeg trener veldig lett».

Jeg vet at det ofte blir skrevet for å skape diskusjon og oppmerksomhet, men det handler i all hovedsak om uvitenhet.

Når jeg leser slike ting så blir jeg oppgitt og tenker at vi fortsatt har en lang vei å gå. For det første så er det faktisk ikke alle som trener styrke for å bygge muskelmasse. Mange trener fordi det føles godt å både bli og være sterk.

Alle har godt av å styrke kroppen, uansett. Det styrker deg som menneske.

For det andre så skal de jentene som ønsker det få trene etter sine mål uten å føle at de gjør noe feil eller lite feminint. Legg vekk de gamle tankene om pumping av jern. Tenk forbedring av styrke og former, tenk rygg og rumpe!

Musklene kommer ikke over natta

Om du ikke ønsker å bygge muskler så kan du puste lettet ut når jeg sier at de ikke kommer over natta. Jeg synes nesten det er på grensen til selvforherligelse om man tror man selv kan oppnå noe så lett.

Det er ikke alle unt å ha noe særlig fremgang her – selv ikke for de som virkelig jobber hardt for det.

Bare en liten digresjon; Har du tenkt over hva som faktisk gjør at en kropp er stram? Vi må lære oss å respektere at vi både ser forskjellige ut, og har ulike trivselsfaktorer og kroppsmål.

Det har nærmest blitt et likhetstegn mellom å være tynn og anorektiker. Samtidig som det å ha en såkalt fitnesskropp har blitt en negativ ladet beskrivelse av hvordan man blir om man løfter litt mer enn sin egen kroppsvekt.

Fokuser på det som er viktig

Når jeg forteller om min trening og mine valg så skriver jeg kun om det jeg liker og foretrekker, jeg trenger ikke å skrive hva jeg ikke vil eller liker i samme slengen. Det kunne jo være at noen hadde blitt lei seg om jeg kom med samme ignoranse tilbake mener jeg.

I min verden har strong alltid vært det ultimate – skinny not wanted. I andres verden er det kanskje motsatt. Det betyr ikke at vi må være enige, eller at vi må holde oss unna enkelte treningsformer.

Forutinntatthet må bort, det er ikke én spesiell kropp eller resultater man får basert ut ifra hva man velger å trene.

Det handler om å finne treningsglede, helse og velvære – la oss heller fokusere på det. 

Saken er lånt med tillatelse fra Kristine Weber – Kriweb.no

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.