Epleform med crunchy topping
3-4 store epler
4 ss sukrin gold
Kanel
~
55 g lettkokte havregryn
25 g smør eller cocosa
25 g sukrin gold
Evt. litt kanel og kardemomme
♦ Sett ovnen på 175 grader. Kutt eplene i båter, ha dei i en bolle og strø over sukrin gold og masse kanel. Vend godt.
♦ Karamelliser eplene i mikroen i 2-3 minutter så dei blir lett møre. Fordel over i en form med karamellsausen som er til overs. Det gjer ingenting om epler ligger over kvarandre.
♦ Smelt smør eller coocsa i ei panne, tilsett havregrynene, sukrin gold og evt. krydder. Vend rundt eit par minuter på middels varme.
♦ Spre havregrynsblandinga over eplene. Steik kaka midt i ferdigoppvarma ovn i 10-20 minutter til en gyllen farge. Steiketida vil variere etter kor lenge og hardt man steike havregrynene. Avkjøl litt før servering, da toppingen blir sprø etterkvart.
Søtt, mørt og sprøtt på en og samme tid. Fantastisk!
Server gjerne lun med en klatt sukkerfri vaniljeis!
Formen kan fint varmes opp igjen etter avkjøling.
Perfekt å lage opp om man har verdens beste, norske epler man må få spist opp før dei blir dårlige. Passer like godt som dessert, kveldskos, snacks eller til kaffikoppen. Nyt!
LES OGSÅ – Sunne og saftige gresskamuffins