Sunne vafler, 4-5 stk
2 egg
70 g mager kesam*
60 g havremel
20 g valgfri tørrvare*
1/2 ts kardemomme + 1/2 ts kanel
1/2 ts bakepulver
2 ts sukrin + *
Gjerne eit godt dryss ekte vaniljepulver
Vatn til passe konsistens
Miks sammen ingrediensene og juster med vatn til passe konsistens. La røra svelle eit par minutter før du steiker til en gyllen farge i vaffeljern. Server gjerne med cottage cheese og sukkerfritt syltetøy, eller det pålegget du ønsker!
* Informasjon/alternativer:
♦ Mager kesam kan byttes med vanlig kesam eller gresk yoghurt.
♦ For melkefri vafler: bytt kesam med soyayoghurt, søtpotetmos (da blir det naturligvis litt søtpotetsmak på vaflene, men det er kanongodt!), eller prøv deg fram med litt smelta cocosa og valgfri melk.
♦ Som valgfritt mel kan du bruke kva som helst, også meir havremel. Proteinpulver, speltmel, kokosmel, bokhvetemel. Bruk glutenfritt havremel for 100% glutenfri vafler, du kan fint male havregryn til mel i en foodprosessor eller blender.
♦ Du kan bruke anna søtning tilsvarande 4-6 ts sukker. Vil ikkje anbefale vanlig sukrin.
Like gode nysteikte som kalde, eit tips til matpakken kanskje?
Les også: