;
;

Denne sukkerfrie gulrotkaken kan du spise med god samvittighet

En saftig og sunn gulrotkake som kan spises med god samvittighet.

Maries gulrotkake-1 - CFLF

INGREDIENSER (1 KAKE/10 KAKESTYKKER)

  • 3 egg
  • 1,5 dl kaldpresset rapsolje
  • 1 ts (4 g) vaniljeekstrakt
  • 1 stk (120 g) banan, most
  • 200 g speltmel
  • 50 g havremel
  • 50 g mandelmel
  • 4 g kanel
  • 6 g bakepulver
  • 400 g gulrot, revet (trenger ikke skrelles først)
  • rund kakeform på 24 cm

FREMGANGSMÅTE

  1. Sett ovn på 180 grader.
  2. Dekk kakeformbunnen med bakepapir eller smør et tynt lag med olje.
  3. Visp lett sammen egg, rapsolje, vaniljeekstrakt og most banan i en bolle.
  4. I en annen bolle bland speltmel, havremel, mandelmel, kanel og bakepulver.
  5. Rør sammen blandingene fra punkt 3 og 4, bland deretter i revet gulrot.
  6. Ha røren i kakeformen og stek 50 minutter i midten av ovnen.
  7. Avkjøl.

Skulle det ønskes at kaken var noe søtere; tilsett gjerne noe stevia.

GLASUR TIL KAKEN (KAN SLØYFES)

  • 1 pk philadelphia light
  • 1 ts kaldpresset rapsolje (kan sløyfes)

Visp sammen til en glatt og noe fluffy konsistens. Fordel over avkjølt kake.

Nutrition facts

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.