Jeg la ut originaloppskriften til disse trøflene til valentines-dagen i fjor, men med litt endringer så blir de ypperlig på dessertbordet når vi skal feire nasjonaldagen vår, 17. Mai!
Dette er originaloppskriften med en liten tvist.
Sjokoladetrøfler
- 300 g mørk sukkerfri sjokolade.
- 1,5 dl lett dessertfløte
- 1 ts vaniljepulver
- Kakaopulver, sukrinmelis, lys sukkerfri sjokolade, appelsinskall eller annen pynt
- 1 ss likør
Varm opp fløten og ta kjelen bort fra varmen så snart den har kokt opp. Bryt sjokoladen i biter og rør sakte inn i fløten til sjokoladen har smeltet. Rør inn likør. Avkjøl i kjøleskap til massen er fast nok til å kunne rulles til kuler, ca 1-3 timer, eller om du har tålmodighet – natten over.
Ta en toppet teskje med sjokolademasse og trill raskt ut til en kule og rull den deretter i kakaopulver eller andre ting, her har jeg dyppet de i sukrinmelis i forskjellige farger. Hvis massen blir for varm og myk til å trilles ut, setter du den bare inn i kjøleskapet en liten stund til. Kulene settes gjerne kjølig litt før de skal spises. Så er det bare å nyte!
Denne gangen har jeg lagd trøflene med Tia Maria for en spennende kaffesmak!
Du kan også farge kokosmasse å rulle de i for å få samme norgesflaggeffekten.