Sukkerfrie muffins med havre og eple

Sukkerfrie muffins med havre og eple som fungerer like godt som dessert, frokost og lunch!

Sukkerfrie muffins med havre og eple (1 of 1) - FLF

Ingredienser (12 muffins)

  • 180 gr havremel
  • 100 gr hvetemel
  • 80 gr havregryn, store
  • 3 ts bakepulver
  • 1 ts kanel (kan sløyfes)
  • 2 krm kardemomme (kan sløyfes)
  • 2 egg
  • 120 ml melk
  • 1 dl mild olje (vita hjertego´ Optimal gir en god smak)
  • 200 gr eple, med skrell
  • 1 banan

 Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 180 grader.
  2. Bland alt det «tørre» i en bolle og alt det «våte» i en annen.
  3. Bland sammen den «tørre» og den «våte» blandingen.
  4. Riv eple, mos banan og bland det sammen med resten.
  5. Fordel på 12 muffinsformer og stek i midten av ovnen i 20 minutter.
  6. Avkjøl på rist.

Hva er bra med denne retten?

Dette er muffins uten tilsatt sukker, men de er fortsatt søte på grunn av banan. Den kan spises med god samvittighet som dessert, bare ikke spis for mange! Den er også veldig god til frokost med pålegg; del den i to og ha på pålegg som for eksempel litt ost.

I disse muffins er det flere forskjellige typer karbohydrater, både «raske» og «langsomme». Du vil altså få noe energi raskt, men vil også gi tarmene noe å arbeide med som vil gjøre at en kan føle seg mettere lengre og holde blodsukkeret mer stabilt enn om en bare spiste «raske» karbohydrater.

LES OGSÅ – Sukkerfri, saftige søtpotetmuffins

Sukkerfrie muffins med havre og eple

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.