Sunn brownies med innbakt vaniljefudge

Kva med ein kombinasjon mellom brownies og vaniljefudge? I en sukkerfri, glutenfri og sunnere variant? Denne kaka er magisk god, håper fleire vil prøve seg!

IMG_4645Brownies
♦ 2 egg
♦ 60 g sukrinmelis*
♦ 60 g sukrin gold*
♦ 30 g kakao
♦ 130 g kesam
♦ 30 g havremel*
♦ 25 g kokosmel*
♦ Bittelitt salt
♦ 1 ts ekte vaniljepulver*
♦ Vatn

* Du kan bruke andre søtninger tilsvarande 120 g sukker, men helst ikkje vanlig sukrin. Kokosmel kan byttes med meir havremel eller anna meltype. Ekte vaniljepulver kan byttes med frø fra 1 vaniljestang, 8 steviadråper vanilje / vaniljeessens.

Framgangsmetode
Miks sammen ingrediensene til  så den blir jevn og klumpfri. Juster evt. med litt vatn/melk om røra er veldig tjukk, det vil komme litt an på kva tørrvare du bruker. Hell røra i smurt kakeform – den passer firkanta form som er 14×18 cm eller rund form på 20-22 cm.

IMG_4649Vaniljefudge
♦ 2 dl vikingmelk
♦ 20 g (2ss) sukrin, evt. sukrin gold
♦ 20 g (2ss) sukringold
♦ 15 g yaconsirup, evt. anna sirup eller akasiehonning
♦ 12 g smør eller cocosa
♦ Eit dryss ekte vaniljepulver, kan sløyfes

Framgangsmetode
Bland sammen alle ingrediensene i en stor bolle og sett i mikroen. Etter 5 minutt tar du bollen ut og rører litt. Sett den deretter inn igjen til du får en tjukk, karamell-farga masse. Dette kan ta litt tid og vil variere fra mikro til mikro. Du kan også koke massen i en kjele eller teflonpanne. Bruk en spiseskei til å fordele massen over browniesen og trykk litt ned i kaka. Steik midt i ovnen på 180 grader i 12-20 miniutter, til kaka akkurat har satt seg.

IMG_4663Oppbevar kaka i kjøleskap. Den holder seg fersk og saftig i fleire dager!

IMG_4658TIPS:
– Bruk resten av vikingmelka å lag enda ein porsjon med vaniljefudge. Følg samme oppskrift og framgangsmetode, hell røra i silikonformer og sett til avkjøling i frysaren. Det tar tid før den stivner, men når den er ferdig kan den oppbevares i kjøleskap. Nesten som ekte candyking vaniljefudge, i en sukkerfri og mager variant!

LES OGSÅ – Oppskrift på mager og sukkerfri vaniljefudge

1713031-11-1398371620368 Håper det fristet!

Les også:

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.