Uansett om du er på diett, passer vekta eller bare spiser skikkelig mat kan du spise denne kaken. Her har du en kake som bare inneholder sunne ingredienser, og som smaker helt supert i tillegg! Ingen grunn til å styre unna kakefatet med andre ord, i allefall ikke hvis det er denne herligheten som står på bordet.
Oppskrift på bunn til ostekake
- 40 g hasselnøtter
- 80 g havregryn
- 60 g sukrin
- 4 ss vann
Knus hasselnøttene med en stavmikser/blender og tilsett resten av ingrediensene. Bland godt sammen, før du fordeler i en springform. Stekes midt i ovnen på 175 grader i 15 minutter. Sukrinet vil smelte og sørge for at bunnen binder seg sammen. Avkjøles på rist.

Bunnen ser slik ut før den går inn i ovnen.
Oppskrift på fyll til ostekake
- 1 pakke gelatinplater
- 3,5 dl saft, jeg brukte zeroh villbringebær
- 3,5 dl vann
- 2 bokser mager vaniljekesam
- 2 ss sukrin
La gelatinplatene løse seg litt opp vannet før du tilsetter saft og sukrin. Kok opp på svak varme, og sørg for å røre godt. Når alt har løst seg opp trekker du kjevel av plata og lar det avkjøle seg. Etter det er avkjølt rører du inn to bokser mager vanilje kesam. Bland alt godt sammen, og hell over den avkjølte bunnen. Sett kaken i fryseren i to timer, og du er klar for servering!
Topp gjerne med frisk frukt eller bær, jordbær og blåbær. Supert til 17.mai!