Sunn sjokoladekake med peanøttfyll og kremfrosting

Denne kaka er uten tilsatt sukker, gluten og melk. Nesten for god til å vere sann (sunn)!

IMG_8809

Ingredienser til saftig sjokoladekake

830600

  • 3 egg
  • 100 g kokosmelk (ikkje light)
  • 120 g søtpotetmos
  • 50 g sukringold
  • 45 g sukrin pluss
  • 1 ts bakepulver
  • 40-50 g kakao
  • 60 g valgfri tørrvare – eg brukte havremel og peanøttmel
  • 1 ts ekte vaniljepulver, om du har
  • En klype salt
  • Evt. ev skvett melk/vatn

Framgangsmetode

1. Gjennomkok søtpotet og mos til en jevn pure med stavmikser. Du kan også lage hurtigversjon ved å bake i mikrobølgjeovnen i 6-7 minuutter.

2. Pisk egg, sukrin gold og sukrin pluss til en luftig eggedosis. Miks deretter inn søtpotetmos og kokosmelk, etterfulgt av resten av tørrvarene. Røra skal vere glatt og jevn, juster evt. med en skvett vatn eller melk om det er behov.

3. Hell røra i bakepapirkledd form, min var 20 cm i diameter, men du kan også bruke 22 cm i diameter. Steik sjokoladekaka midt i ovnen på 180 grader til den akkurat er gjennomstekt, ca. 15-25 minutter. Følg med og sjekk underveis, for det vil variere veldig fra ovn til ovn, Avkjøl kaka før du du tar på peanøttfyll og kremfrosting.

sjokoladekakePeanøttfyll

Her mikser du sammen PB2 peanøttpulver / peanøttmel, sukrinmelis, litt salt og vatn til passelig konsistens. Andre alternativer kan vere peanøttsmør som man får kjøpt på dagligvarebutikk eller bruke sjokolade-kokoskremen også inni kaka. Del kaka på midten og fordel over bunnen. Strø gjerne over litt peanøtter også.

IMG_8790

Kremfrosting

  • 1 boks fullfeitt kokosmelk, den stive delen (ca 200 g)
  • Evt. 50/50 med gresk yoghurt
  • 20 g kakao
  • 30 g sukrinmelis
  • 10 g sukringold
  • Evt. anna type søtning, smak til
  • En klype salt
  • Evt. 10-20 g sjokoladeproteinpulver

Ta ut kun den stive delen av fullfeitt kokosmelk, den får du ved at boksen står i kjøleskap natta over. Miks sammen med resten av ingrediensane, og smak til med meir/mindre kakao eller søtning etter smak. Bre over kaka heilt til slutt. Sett gjerne kaka til avkjøling i kjøleskap nokre timer før servering, så smakane får satt seg skikkelig.

IMG_8824IMG_8820

Nyt, og del gjerne sjokoladelykken med fleire! :)

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.