Nå holder det. Jeg HATER ordet «sunt»!

Dette må ta slutt.

1957715_253191898195163_242527832_oJo dypere man spesialiserer seg på et emne, desto lettere er det å bli en kverulant på området. Det finnes selvfølgelig unntak: Jeg har vært en kverulant hele livet, men allikevel, poenget står.

Det er så mye fokus på det sunne og det usunne i media, at jeg i blant — kun for å opponere — velger å lese disse sakene med en feit, rømmedressingrennende kebab i henda.

Bakgrunnen for dette innlegget, og det som fikk proteinshaken til å renne over, var at jeg spiste en boks med VANILJEKESAM til lunsj her om dagen, og jeg fikk et stikk om at «er dèt så sunt, da — jeg trodde du prøvde å holde formen bra …?». Det var ikke nødvendigvis så vondt ment, men når media og bloggere evner å få folk til å tro på dette, er det noe alvorlig galt!

Forskjellen, for de som lurer, er at vaniljekesam inneholder MINDRE proteiner enn «mager kesam» (som alle fitnessjentene spiser) og MER fett og karbohydrater … og totalt sett FLERE kalorier. Sistnevnte poeng er også årsaken til at jeg spiste nettopp vaniljekesam: Litt ekstra kalorier.

«Sunt» defineres faktisk som noe så banalt som «god», «bra, «positiv» og/eller «helsestyrkende».

Hva skjedde med å se ting i kontekst …?!

Jeg spiser allerede store mengder mat hver dag. Jeg er svært aktiv, både i jobb og med trening, så noen dager trenger jeg enda mer mat enn planlagt, avhengig av totalt aktivitetsnivå. Jeg kan få dette fra en hamburger, selvfølgelig, men da reagerer ikke magen spesielt positivt. Jeg kan DRIKKE flere kalorier, selvfølgelig, eller jeg kan BYTTE ut enkeltmatvarer. Som å bytte ut mager kesam med vaniljekesam. Litt flere kalorier, og bedre på smak.

Det er totalt ubetydelig om jeg får i meg 15 eller 30 g proteiner fra kesamen når jeg allerede ligger over 200 g daglig, og i hvert fall når jeg er off-season. Derimot, for en person som ønsker å bevege seg ned i vekt, kan dette være mer relevant.

Ordet «SUNT» burde evig begraves og erstattes med flere mer dekkende ord, men om det absolutt skal få leve videre, bruk det med omhu, og se an situasjonen. Takk på forhånd.

LES OGSÅ – De 16 dårligste argumentene for at noe er usunt

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.