Oppdatert: 18 millioner har nå sett Suzanne Svanevik på YouTube

På rekordtid har Suzanne Svanevik gjort seg et navn på YouTube. Med 16 millioner visninger og imponerende styrke og balanse er det lett å la seg fascinere.

suz3

Norges tøffeste 17-åring heter trolig Suzanne Svanevik og kommer fra Loddefjord, 9 km vest for Bergen sentrum. Suzanne har trent CrossFit i 2 år, men det var først i oktober i fjor, hun ble virkelig kjent.

I slutten av oktober i fjor la CrossFit Bergen ut en video av henne på YouTube. Drøye tre måneder senere hadde den rukket å få 8,7 millioner sidevisninger og topper listen over mest sette sportsvideo. Nå er den oppe i nesten 16 millioner visninger.

Treningsvideoen viser Suzanne gjennomføre en treningsøkt med  blant annet gymnastiske øvelser, olympiske løft, og mer tradisjonelle styrkeløftøvelser.

LES OGSÅ – Crossfit er definitivt ikke for pyser

suzanneDette er Suzanne Svanevik

  • Alder: 17 år
  • Høyde: 152 centimeter.
  • Vekt: 50 kilo.
  • Bosted: Loddefjord (Bergen).
  • Bakgrunn: Turn og gymnastikk.
  • Treningserfaring: 2 år med CrossFit.
  • Mål for 2013: Bygge muskler, bli sterkere, og konkurrere i CrossFit.
  • Aktuell for: Kvalifiseringen til Regionals (EM) den 6 mars.

Skal konkurrere om 3 uker

Suzanne har et mål om å konkurrere i CrossFit Games senere i år. For å klare dette må hun først gjennom flere beintøffe kvalifiseringer. Den første går av stabelen 6 mars og varer i fem uker. Her skal alle deltagerne gjennomføre fem treningsøkter, en for hver uke.

Den første kvalifiseringen er åpen for alle, og øktene legges inn på internett. Disse må så bli godkjent av gymmet du trener på. Alternativet er å legge med en video av at du gjør øvelsene.

Klarer Suzanne seg gjennom den første kvalifiseringenrunden, venter regionsfinalen for Europa. Denne finalen går fra 17 til 19 mai i Ballerup i Danmark. Her vil de beste møtes og kjempe for å komme seg videre til verdensfinalen.

Vi ønsker Suzanne lykke til og skal prøve å holde dere fortløpende orientert om hvordan kvalifiseringen hennes går. 

I mellomtiden…

Sjekk ut disse videoene

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.