Her kommer en oppskrift på en herlig tacopai. Pai er en utrolig god rett som kan lages både til middag og dessert. Ofte er det paibunnen som er den store synderen, men bunnen i denne oppskriften er en litt bedre versjon. Den falt utrolig godt i smak her i huset og kommer nok til å bli en gjenganger i tiden fremover!
Oppskrift på tacopai
Bunn
- 2,5 dl sammalt hvete
- 1,5 dl hvetemel
- 1/2 ts salt
- 150 g mager kesam
- Vann til passelig konsistens
Fyll
- 1 pk á 400 g karbonadedeig
- 1 pk tacokrydder
- 1 dl lett creme fraiche
- 1/2 løk
- Evt. andre grønsaker etter ønske
- 100 g revet ost (Sunnere alternativ: Bruk en magrere ost)
Fremgangsmåte
1) Sett ovnen på 200 grader.
2) Bunn: Hell alt det tørre i en bolle og bland sammen.
3) Tilsett mager kesam og kna sammen.
4) Ha i vann til deigen får passelig konsistens.
5) Fordel deigen i en paiform og stikk hull med en gaffel (Som vist på bildet under).
6) Forstek i 15-20 min midt i ovnen.
7) Fyll: Stek kjøttdeigen sammen med løk og tilsett tacokrydderet. Pass på å ikke ha i for mye vann når du blander ut krydderet, da vil ikke paien bli fast nok.
8) Tilsett creme fraiche i kjøttdeigblandingen og rør godt sammen.
9) Tilsett andre grønsaker om ønskelig, f.eks paprika eller mais.
10) Hell kjøttdeigblandingen over den forstekte bunnen og strø revet ost over.
11) Stekes i ovnen i 15-20 min. (Kan variere litt fra ovn til ovn, så følg med)
Lag gjerne en salat til tacopaien. Den kan også nytes sammen med f.eks rømme, tacosaus og guacamole. Velbekomme!