Tetter seg til i toppen før siste runde med kvalifisering til CrossFit Regionals

CrossFit Regionals Europa, eller «EM i CrossFit» nærmer seg.

Alt klart for siste kvalifiseringsrunde neste helg

Kristin Holte og Mari Waagan smiler etter nest siste økt – gjennomført på CrossFit Oslo. Foto: Jan Mesicek

CROSSFIT OSLO: (Fitnessbloggen): Kristin Holte (27) fra Hokksund og CrossFit Oslo ligger fremdeles på en 5. plass og kan nå være sikker på en plass i CrossFit Regionals Europa, som går av stabelen 16. – 18. mai i København. Kristin benyttet denne gangen sjansen til å gjøre kvalifiseringsrunden to ganger, men klarte bare å forbedre tiden – ikke antall repetisjoner utført.

Blant gutta er stillingen i toppen blant norske deltakere også uendret: Frosti Gylfason og Christer Idland fra CrossFit Centrum i Sandnes ligger på henholdsvis 8. og 15. plass, før siste runde. Men så begynner rekka med norske deltakere å tynnes ut blant de som fremdeles har sjanse til å komme seg til Danmark. Anders Grønsund endte på 60. plass i denne runden, og det gjorde at han klatret opp 26. plasser – fra en 86. til 68. plass. Det er med andre ord ingen tvil om at han har mulighet til å kvalifisere seg ytterligere, slik at han kommer blant de 48 som går til CrossFit Regionals.

christer2

RYKKET OPP: Christer Idland rykket opp tre plasser fra forrige runde og er klar for Regionals eller «EM» i CrossFit. Hvor mange andre fra Norge får han med seg?

De andre norske deltakerne skuffet og havnet langt bak i denne kvalifiseringsrunden, Open 14.4, som bestod av 60 kcal roing (ca. 2-4 min), 50 Toes-2-Bar, 40 Wall Balls, 30 Cleans og 20 Muscle-Ups (14 minutter maxtid..). Hamish Meddings falt ned til en 104. plass og Erik Dokka Haug ned til 118. plass.

– Disse har små sjanser for å komme videre nå, sier Christer Idland til Fitnessbloggen. Christer skriver mer utfyllende referater på CrossFit-bloggen Unbroken.

Mia Iden Hellesen (25) fra CrossFitsenteret Åsane klatret opp flere plasser og ligger nå på 62. plass, mens Fern Carver fra Trondheim har en sjanse på 77. plass.

Førstkommende fredag er siste kvalifiseringsrunde i CrossFit Open.

Lagkonkurranse

I tillegg til kvalifiseringsrundene for individuelle deltakere, er det også egne kvalifiseringer for lag og for «masters» (40+) i ulike alderskategorier. De 30 beste lagene kvalifiserer seg, og her ligger CrossFit Centrum Sandnes på en 12. plass og CrossFit Oslo på en 14. plass. På førsteplass ligger våre naboer fra nord – CrossFit Reykjavik, mens CrossFit Copenhagen ligger på 5. plass. Sterk nordisk innsats med andre ord.

bastian

CROSSFIT OSLO: Der andre treningssentra forbyr bruk av singlet, er det andre regler som gjelder i CrossFit. Her cleaner Bastian Stoermann-Næss (24) 61 kilo – etter 30 repetisjoner ventet 20 Muscle-Ups. Men etter 28 cleans var rundens makstid på 14 minutter oppbrukt. – Veldig kjipt å være så nærme, sier Bastian til Fitnessbloggen som til daglig jobber som PT på EVO.

Driver du med CrossFit? Vi har et eget underforum for det. Ta turen innom og lag litt liv! :)

Fra kvalifiseringsrunden 14.4 på CrossFit Oslo:

http://vimeo.com/89864880

 

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.