;
;

Sukkerfrie marshmallows og to andre godbiter!

Vi har samlet tre sukkerfrie dessertoppskrifter, slik at du kan kose deg med god samvittighet.

Denne artikkelen er levert av ZERoh.

Nå er det endelig helg, og hva er bedre enn å starte den med noen hjemmelagde godbiter?

Helgekosen trenger ikke nødvendigvis å være en sukkerbombe. Det finnes flere gode alternativer til sukker, som likevel tilfredsstiller søtsuget. Den siste tiden har vi sett en voksende trend som innebærer å bruke sukkerfri leskedrikk i dessertoppskrifter. Blant annet har den populære matbloggeren, Anne-Brith Davidsen, laget flere deilige oppskrifter som benytter seg av dette trikset. Ikke bare er det et sunnere alternativ, men det smaker også fabelaktig.

Her kommer tre deilige desserter til helgekosen, laget av Anne-Brith, som alle baseres på samme, sukkerfrie base. Grill hjemmelaga marshmallows over hyttebålet, bak cupcakes til din kjære eller server en spennende Hawaiian tropical chocolate cake i selskapet. Blir det noe til overs fra én, er det lett å bruke restene til å lage dessert nummer to. Her er det bare å leke seg og nyte helgen!

Marshmallows med en frisk smak av granateple og blåbær

Som smaksetter har jeg brukt saften ZERoh! og smaken, granateple og blåbær. Men du kan også bruke smaker som: Sitron & Lime, Pineapple, Peach & Nectarine, Villbringebær eller helt nye Strawberry & Red Orange. Alle disse finnes fra Zeroh.

Zeroh marshmallows

Foto: Anne-Brith Davidsen

Ingredienser: 

  • 25 g gelatinpulver
  • 1 dl ZERoh!
  • 1 dl vann
  • 200 g fibersirup

Slik gjør du:

  1. Bland gelatinpulver med 1 dl vann.
  2. Ha fibersirup og saft i en kjele og varm dette forsiktig opp. Det skal ikke koke.
  3. Ha gelatinen i den varme blandingen og la det hele løse seg opp. Når alt er løst opp så heller du alt i en kjøkkenmaskin.
  4. Pisk opp massen med en ballongvisp på medium hastighet i 5 minutter. Øk så til maks hastighet i 10 minutter til.
  5. Ha massen i en sprøytepose og sprøyt ut roser med en stjernetip eller lag topper på bakepapir.
  6. La brettene stå kjølig i 1 time. Jeg satte dem ut i – 18 grader i 5 minutter og vips var de stive!
  7. Dryss over en blanding av sukrinmelis og potetmel.

Sjokoladecupcakes

ZERoh sjokoladecupcakes

Foto: Anne-Brith Davidsen

Ingredienser:

  • 4 egg
  • 300 g mager kesam
  • 100 g sukrinmelis
  • 100 g sukrin
  • 70 g kakao
  • 40 g mandelmel
  • 30 g fiberfin
  • 1 ts salt
  • 1 vaniljestang
  • 4 ts bakepulver
  • 200 g Philadelphia light

Slik gjør du:

  1. Visp egg, sukrin og sukrinmelis til en luftig eggedosis. Dette tar ca 15 minutter. Mål opp resten av ingrediensene.
  2. Når eggedosisen er ferdig tilsettes mager kesam. Rør dette forsiktig inn slik at du beholder luftigheten. Sikt i det tørre og rør dette forsiktig inn i røren.
  3. Ha røren i en form på 25-28 cm.
  4. Rør Philadelphiaosten i en bolle og smaksett denne med sukrinmelis.
  5. Rør dette inn i røren. Fordel røren på 12 muffinsformer.
  6. Stek muffinsene på 180 grader i 15-20 minutter.

Frosting (marshmallowoppskrift)

ZerohCupcakes_2

Foto: Anne-Brith Davidsen

Ingredienser: 

  • 25 g gelatinpulver
  • 1 dl Zeroh Strawberry & Red Orange
  • 1 dl vann
  • 200 g fibersirup

Slik gjør du:

  1. Bland gelatinpulver med 1 dl vann.
  2. Ha fibersirup og saft i en kjele og varm dette forsiktig opp. Det skal ikke koke.
  3. Ha gelatinen i den varme blandingen og la det hele løse seg opp. Når alt er løst opp så heller du alt i en kjøkkenmaskin.
  4. Pisk opp massen med en ballongvisp på medium hastighet i 5 minutter. Øk så til maks hastighet i 10 minutter til.
  5. Om du synes fargen er litt blass kan du ha i litt pastafarge.
  6. Ha frostingen i en sprøytepose og sprøyt ut topper med en rund tip eller bare klipp et hull i sprøyteposen om du ikke har en rund tip.

Hawaiian Tropical Chocolate Cake

Ingredienser:

  • 25 g gelatinpulver (eller 5 plater)
  • 1 dl ZERoh! Pineapple
  • 1 dl vann
  • 150 g sukkerfri sjokolade
  • Kokosmel til pynt

Slik gjør du:

  1. Start med å finne frem en form du skal ha kaken i. Jeg bruker en 20 cm form, men du kan med hell bruke en 25 cm form. Du skal kun bruke ringen rundt, ikke bunnen.
  2. Sett ringen på et kakefat. Strø kokos oppi.
  3. Bland gelatinpulver med 1 dl vann.
  4. Ha fibersirup og saft i en kjele og varm dette forsiktig opp. Det skal ikke koke. Ha gelatinen i den varme blandingen og la det hele løse seg opp. Når alt er løst opp så heller du alt i en kjøkkenmaskin.
  5. Piks opp massen med en ballongvisp på medium hastighet i 5 minutter. Øk så til maks hastighet i 10 minutter til.
  6. Hell dette i formen og sett dette kaldt.
  7. Etter 1 time har kaken «satt seg» og du kan smelte sjokoladen forsiktig og helle denne over kaken. Hvis du ikke får sjokoladen skikkelig rennende kan du blande i litt delfiafett.
  8. Pynt med kokos og bær oppå etterpå.
Copy of Sjokoladekake_1

Foto: Anne-Brith Davidsen

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.