Allan Fallrø – En vinner mot alle odds

Allan ble aldri sett på som noe sportstalent, men med innsats og vilje rakk han å komme på landslaget i boksing, og er i dag en av Norges mest profilerte trenere innenfor funksjonell trening.

Minstesønn i familien Fallrø, Allan, var ikke akkurat noe sportstalent. Han prøvde seg i den ene etter den andre idretten i barneårene, men fikk samme beskjed fra treneren; Allan, kanskje du burde prøve en annen sport?

Gikk på 10 strake tap i bokseringen

Som 14-åring begynte han på boksing til Arnulf Risan på Ulf’an Bokseklubb i Trondheim. Dette skulle bli starten på et liv, en karriere og et blodig slit innenfor en sport, som har blitt kåret til verdens tøffeste idrett.

Etter 10 kamper med tap, kom det også et spørsmål fra treneren om at han kanskje skulle begynne på noe annet. Allan var kanskje tynn, spinkel og hengslete i kroppen, men det de ikke så var fighteren som levde i sinnet hans.

Etter denne kommentaren slo fighterinnstinktet inn for fullt, og han bestemte seg for at han ALDRI skulle gi seg.

Fikk 4 kamper med landslaget

Trening ble etter hvert en livsstil og det ble trent hardt, blodig og intensivt. For de som bodde på Kolstad rundt 1980, kunne bivåne en ung Fallrø, løpende på jordet i dypsnøen med bildekk hengende etter seg.

Motivasjonen var å bli best. ”It isn’t over before its over”.

Resultatet ble 4 landslagskamper, og det er ikke verst for noen som overhodet ikke ha talent for sporten, men bestemte seg for å bli god.

Ble svært populær som trener

Tiden gikk og med årene kom det samboer, barn og hund. Prioriteringene måtte rokkeres om på. Boksing på landslagsnivå tar tid, og nå måtte familien prioriteres.

Allan følte likevel at han ikke kunne gi opp boksesporten, og startet gubbeboksetrening på Trondheim Bokseklubb i 1989. Her var han også boksetrener for blant annet for Kjetil Hegglund (gull Junior Nordisk), samt flere lovende boksetalenter.

Som trener og instruktør er Allan en voldsom inspirator. Han er alltid med på treningene som et godt forbilde. På ProGym startet han AeroBox og dette var starten på en lang fartstid innenfor de fleste treningssenterkjedene i Trondheim.

Allan var sannsynligvis den første som startet med kampsportrelaterte fitnesstimer på helsestudio i Norge.

Grunnla fitnessboksing

I 1996 startet han, i samarbeid med Norges Bokseforbund, FitnessBoxing. Kurs og gjestetimer i FitnessBoxing på helsestudio og bokseklubber ble arrangert i hele landet.

Allan og brødrene Øyvind og Roar Eggan reiste rundt i Norge og Danmark i en 2-års periode. I Danmark ble konseptet kjøpt av treningssenterkjeden Fin Form.

På Trondheim Bokseklubb ble gubbeboksetreninga døpt om til FitnessBoxing og dermed åpnet dørene seg for damer og menn i alle aldre. Med og uten bokseerfaring. Allan og Kjetil Karlsen, boksetrener på Trondheim Bokseklubb, byttet på å holde FitnessBoxing treningene.

Det skulle vise seg at treningen fenget medlemmene som ville ha mer trening og utfordringer.

I 2003 tok Allan med seg sine lojale medlemmer og flyttet FitnessBoxing til Trondheim Kampsportssenter. Medlemsmassen vokste og mange aktører viste interesse for konseptet.

FitnessBoxing ble populært og det kom stadig til flere medlemmer. Allan har opp gjennom årene blitt kjent for å være glad i utfordringer.

Vært med på birken og 71 grader nord

I 2003 ble han med på realityserien 71* Nord på TvNorge. Han kom så langt som til Femundsmarka, men ble en altfor sterk konkurrent og stemt hjem. Allan trigges fort av konkurranseinstinktet og har vært med på flere ekstremløp og Birken på sykkel.

Noe Powerboxing fra Maxpuls av Allan og Kurs med dørvakter fra Down Town – Trondheim// (Denne bør sees, red anm)

Klubb for pensjonerte boksere

I 2003, etter ønske fra ”gamlegutta” startet han, sammen med Arve Rønning (Trym Bokseklubb) og Frank Robert Walstad (Trym Bokseklubb), World Veteran Federation. Utgangspunktet for WVF var en liten artig kveld med sparringsrunder for pensjonerte boksere i Trondheimsregionen.

I 2005, ble det avholdt en uhøytidlig vakkert våreventyr på Trondheim Kampsportsenter. Boksere i varierende form, fasong og alder (over 34 år) møttes til sparringsrunder en sjeldent hadde sett maken til. Lotte Lien var dommer.

Roar Eggan og Frank Robert Walstad var sidedommere. Ryktene spredte seg, og i 2006 strømmet det inn med påmeldinger fra hele Norge. Sjeldent har bokse-Norge hatt så mange navn i boksehistorien samlet på en plass.

Sparringsrundene ble gjennomført med stil, utpreget teknikk, show og en god dose humor. B-30’s lokaler på Byåsen i Trondheim var smekk fullt. Allan beholdt sitt World Veteran Federation Champion Mesterbelte i tungvekt. Ryktene sier at motstanderne ligger i hard trening, så våren vil vise om Mesterbeltet forblir i Allans varetekt.

Satser på funksjonell og spennende trening

FitnessBoxing ble i 2007 dømt om til MaxPuls Sportssenter (www.maxpuls.no). Sammen med sin nåværende samboer, Lill Overvik, driver han dette studioet som tilbyr kampsportrelaterte saltimer til treningstørste trøndere.

Her er tilbys trening for de som tør å gi det lille ekstra. På strak arm oppfordrer de trøndere til passere dørstokkmila og komme på trening.

I dag (2010) konsentrerer Allan seg om funkjonell trening med kettlebells,tau, dekk, slegger og diverse utstyr.

– Jeg vil at de som er trøtt av de store flotte treningssenterene som er store pengemaskiner skal få utbytte og resultater av treninga si. Det siste året har hatt flere toppidrettsutøvere på trening, alt fra Vebjørn Rodal med sprint landslaget på ski til Norges sterkeste mann Richard Skog, forteller Allan.

Allan holder kurs innen denne type trening og har Forsvaret som kunde. Og på grunn av denne treningen føler han selv på tross av sine snart 49 år at han er i sitt livs form.

– Vår viktigste styrke ligger i viljen, ikke i kroppen, utdyper han.

Og han vet nok hva han snakker om; gutten som ikke eide talent i sport; men aldri ville gi opp.

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.