Ned i vekt? Disse 3 reglene er løsningen

Finn ut hva som er det aller viktigste for å lykkes med varig vektnedgang.

woman-happy-weight-loss-scale

Hva skal til for en vellykket vektnedgang? Mange feiler alltid på en eller flere av disse 8 punktene.

I denne artikkelen går jeg gjennom de 3 viktigste faktorene for at du skal lykkes.

1. Tålmodighet

Så enkelt, men samtidig så vanskelig. Det å være tålmodig er fryktelig vanskelig, spesielt når man går å venter på at noe skal skje. Men i dette tilfelle hvor vektnedgang og muskelvekst er målet, så er det green-sand-hour-glass-4ingen vei utenom. Desto mer du stresser med å få et resultat, desto dårligere blir resultatet. Endring i kroppsammensetning skjer ikke over natta, og det krever rett og slett en god dose tålmodighet. Aksepter at dette tar tid med en gang og forbered deg på at veien mot målet kan være lang, utfordrende men likevel gøy når man begynner å legge merke til de små endringene. Alt en kan si om trening og kosthold ender til slutt opp på denne regelen.

2. Det er nok med én endring om gangen

Det de fleste gjør når tålmodigheten tæres på er å gjøre flere endringer på én gang. Mer kardio, mindre mat, endre matvarer osv. Dette skaper kun flere problemer enn framgang da det gjør at en umulig kan si hvilke av endringene det var som virket. Dette gjør også at man ikke kan utnytte framgang ved den ene variabelen til det fulle. En annen ting en og risikerer ved å gjøre for store og mange endringer på én gang er at man ender opp med å «bruke opp» verktøyene sine. Kroppen er ekstremt tilpasningsdyktig, og om du er riktig så uheldig å ha en kropp som raskt tilpasser seg så gjør 135878908man det ekstremt vanskelig for seg selv når matmengden begynner å bli relativt liten og kardiomengden begynner å bli høy. Ta i bruk ett verktøy om gangen så holder du «verktøyskassen» din full av forskjellige verktøy lengre.

3. Gjør mest utav minst mulig

Ikke gjør store, drastiske endringer da det mest sannsynlig ikke vil gi deg drastiske resultater. Som nevnt over så er det lureste man kan gjøre å være sparsommelig med verktøyene man bruker. Hvorfor gå ned i vekt på 1800 kcal når du kan gå ned i vekt på 2300 kcal? Det beste for vektnedgang og reduksjon i fettprosenten er å gå ned på mest mulig kalorier og å gjøre små endringer underveis. Det er bedre å ta seg god tid og å utnytte verktøyene sine på best mulig måte slik at reduksjonen i fettprosent blir et varig resultat, enn å kutte mye kcal som gir hurtig, men gjerne midlertidig, vektnedgang.

Hastverk er lastverk

Vektnedgang på lite kalorier og mye kardio gir et hurtig resultat ja, men i 95% av tilfellene så kommer vekta på igjen når man etterpå gjør et forsøk på å gå tilbake til et normalt kosthold. I mange tilfeller så legger man på seg mer enn hva man tok av. Etter en lengre diett på veldig lite kalorier opplever mange at de blir ekstremt sulte, og de spiser store mengder mat fordi metthetssignalet ikke fungerer helt som det skal. Ekstrem sult som følge av diett på lite kalorier har blitt vist å kunne føre til «body fat overshooting» (1, 2) som resulterer i at du legger på deg mer fett en hva du startet med. Dette er et 468671953igjengående problem hos overvektige som blir slanket på ekstremdietter og fitnessutøvere som deffer seg ned til konkurranseform på ekstremt lite kcal og mye kardio. Så dette er absolutt noe å tenke over før man begir seg utpå en diett med altfor få kalorier.

3 enkle punkter å forholde seg til for å lykkes

  • Finn fram en god dose tålmodighet,
  • vær smart når du gjør endringer
  • og ikke gå i fella ved å endre på flere forskjellige ting om gangen.

Les også:

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.