Supermormor Wanja Sjødin (79) tar 60 pushups og 115 kilo i knebøy

Et idol for mange: Svenske Wanja (79) er absolutt ikke som bestemødre flest. Hun trener styrke 4 dager i uken og er i bedre form enn de fleste, uansett kjønn og alder.

wanja

En sann inspirasjonskilde: Wanja Sjødin er ikke som bestemødre flest. Den svenske 79-åringen trener styrke fire dager i uken, og er i superform. Men hun har ikke alltid vært i denne formen. Hun begynte å løpe da hun var 39, etter å ha gått noen runder med seg selv og innsett at noe måtte gjøres med formen.

I starten var det tungt, og det å jogge 2 kilometer gikk ikke uten at hun måtte ha flere pauser. 10 år senere, som 49-åring, hadde hun likevel rukket å løpte sin første halvmaraton på «småfrekke» 3 timer og 43 minutter.

Etter en fotskade som forhindret henne i å løpe like mye som før, fikk hun for alvor øynene opp for styrketrening. I starten kombinerte hun en økt med styrke og flere runder med løping. Denne oppskriften fulgte hun i 20 år, før hun begynte å trappe opp styrketreningen ytterligere.

Anja er et veldig godt eksempel på at trening ikke bare gir deg økt livskvalitet og mestringsfølelse, det holder deg også ung lengre. Som 72-åring løftet hun hele 115 kilo i knebøy og tok 62 armhevninger, mens hennes personlige rekord i markløft er 115 kilo. I går satte hun ny personlig rekord på på 6,5 kilometer med tiden 38 minutter og 3 sekunder. Ja, tro det eller ei, dama er 79 år (!)

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.